måndag, september 24, 2012

shyness is nice, and shyness can stop you from doing all the things in life you'd like to

Det skulle vara så självhjälpsenkelt att lägga en förtroendeingivande hand på din överarm, titta dig allvarligt i ögonen och säga man ska sluta göra saker som man inte vill. För att det är du som bestämmer. För att ingen annan mår bra av att du presterar. För att liver inte handlar om att vara duktig, om att vinna, om att ha det mest avundsvärda Instagram-flödet.

Men jag kan inte säga det, för det är precis tvärtom. Man måste göra saker man just nu inte riktigt känner för hela tiden, för om man inte gör det kommer man till slut att spendera all tid i sin säng tittandes på TV-serier om hur livet kunde vara för dem som faktiskt levde det. Letargiskt manetmässig, i en trygg- och bekvämlighetsbubbla med knät fullt av ostbågesmulor och soffan full av tomheten från dem som man inte pallade vara trevlig med. Om jag aldrig gjorde saker jag inte ville, skulle jag aldrig komma utanför dörren.

Så istället säger jag there's too much caffeine in your bloodstream, and a lack of real spice in your life. Ta trapporna. Ta bergen och omvägarna. Det är alltid värt det.

Inga kommentarer: