tisdag, juli 12, 2011

supersize me

Det finns potential att lära sig mycket under en månad på New Yorks gator, om livet i allmänhet och USA i synnerhet. Men trots all kunskap vi vadat genom till dags dato, är det bestående intrycket av det här landet en fet generalisering: allt är så jäkla STORT.

Man går vilse i varuhusen, limousiner stora som skepp kommer glidande längs gatorna, melonerna i affärerna är för tunga för att kunna bära hem, take away-kaffet serveras i halvliters regular size och våra magsäckar har expanderat till dubbel storlek av portioner som skulle kunna föda en bebis-elefant.

Själva New Yorks svindlande storlek har jag ju redan utgjutit mig om. Allt är större. Människorna, husen, bilarna, arenorna, biosalongerna, kakorna, utbudet, regndropparna, gradtalen, dricksprocenten, stjänstatusen hos nyhetsankarna, andelen reklam på TV. Vi har till och med sett de största brösten i våra liv här. Själva är vi små i relativ bemärkelse men större i absoluta tal, till följd av ovan nämna elefant-mat och allmänt dekadent amerikanskt leverne. Som good sports tar vi seden dit vi kommer.


stor tvål, liten Gro


stor vinflaska, liten Gro

stor Affligem, liten Gro samt referensflaska


stor öl, liten Gro


5 kommentarer:

Anonym sa...

Å en kvinna i Texas har tryckt ut en unge på drygt 7 kilo. Sved nog lite :-) Everyting is big over there.
Moster L

Gro sa...

Shit! Hur är det ens möjligt?

Anonym sa...

Kejsarsnitt ;-)
Moster Y

Anonym sa...

JIIPII! Första gången jag fick "igenom" en kommentar!!

Unknown sa...

åå vilka underbara kort! det är som dessa kort där alltid en maskot ska vara med på alla korten :) "här är eifelltornet....och lilla Gro" "och här har vi lutande tornet i Pisa...och lilla Gro" ;)