måndag, november 28, 2011

ful är kul, åtminstone en liten stund


Det får man ändå ge dem, Linköping. De är grymma på det här med tacky julbelysning. Innerstan har varit upplyst sedan första november. På bilden syns en "fontän", vanhelgat placerad precis vid S:t Lars. Borta i Gamla Linköping finns ett stort träd som är behängt med skimrande, vita snöstjärnor med samma diameter som min underarm är lång. Varje år lyser Vinterljuset upp olika delar av staden med mer eller mindre smakfulla kreationer.

Vilken tur att jag i hemlighet älskar det här med vulgär ljussättning! Kulörta lyktor och dragspel över en utservering tycker jag är vackert och lite hjärteknipande på riktigt, enbuskar överdragna med blinkande dioder är kanske inte så tjusigt men jag kan inte låta bli att liksom draaaas till det. Det är lite gött att alla ambitioner om god smak kollektivt slängs överbord några veckor om året. Allt har sin tid. Och det här är definitivt inte en månad att sitta och sura bland sina krombokhyllor och Svenskt Tenn-ljusstakar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckr den ser fin ut, speciellt det där blåvita kalla ljuset som ser ut som lysande is!

Lysdiods-P

vitkor sa...

Ja det är liksom både tragiskt och charmigt att dom där lamporna alltid är årets grej och det stora samtalsämnet i Linköping.

Alla man pratar med ba' "har du sett Vinterljuset än?". Det gäller vuxna så väl som unga. Det är det som händer i den här stan.

Gro sa...

vitkor> spot on!