torsdag, juni 23, 2011

natten som inte sov

Eftersom vår brända hud post Coney Island inte klarade direkt solljus fick vi ägna oss åt mer skyddade aktiviteter på tisdagen. Som att ligga på sängen och flämta efter luft i NYC-värmen, jobba med uppsatser och andra åtaganden på ett café i Williamsburg, shoppa loss i luftkonditionerade SoHo och mötas upp på Manhattan när mörkret fallit.


The Meatball Shop. Vänta ett par timmar på att få bord i lokalen som är fylld med gamla porträtt och bröllopsfoton i sepia, kryssa i sina val av gudomliga bollar, såser och tillbehör på en laminerad meny och dricka jugs med billig öl. Wunderbar! Vi har haft nästan bara bra matupplevelser här i NYC hittills. Goda, snygga och otroligt prisvärda hak finns runt varje hörn. Heja!


Sen hittade vi ett hus vi ville bo i. Erik drömmer lite om skyskrapor.


Brooklyn Bridge, en gång den längsta hängbron i världen, ska man tydligen gå på. Och nog är den rätt tjusig alltid. När man promenerar runt i New York framåt två-snåret upptäcker man förresten att full yrkesaktivitet fortfarande råder. Tunnelbanestationer städas, vägar lagas och grävskopor kör omkring. Inga konstigheter.


Jag hittade en kompis.


Men riktigt bra kändes det inte förrän vi var på rätt sida East River. När vi senare steg av sub:en på vår station hörde vi en man muttra bakom oss I have killed a man before and I'm not afraid to kill again. Då vet man att man är hemma i SoBro.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga dagar och nätter.
Kan verkligen meatballs vara gott i NYC.

Lotta

Johanna sa...

Skönt att man ska bo i Queens då... eller? *ler ansträngt och inte särskilt övertygat*