söndag, januari 23, 2011

vad är poängen?

och de säger att det kommer att bli en lång kall vinter

vintervila i min öststat


pannkaka?

MP! noquis, före och efter


Det är vinter i Ryd. Januari är svårt att ta sig igenom med livslusten i behåll. Särskilt om det ser ut som en DDR-förort i atomåldern där man bor.

Vi underhåller och motiverar oss med tävlan och poäng här i kollektivet, skapar oss ett ramverk av mål och mening. Vi har smoothie-tävlingar och bake-offs. Vi startar egna fonder och inrättar ärtsoppe- och pannkakstorsdagar. Klubben För Inbördes Belöning straffar eller premierar en beroende hur man ligger till på den lista där varje träningspass på Campushallen genererar ett litet blyertsstreck. Annars kan man ju alltid tävla mot den mer dekadenta Bacon-listan som fylls på med oroväckande hastighet. Vi ger varandra Kulturpoäng (KP) för pretentiösa uttalanden och bildande aktiviteter, inte att förväxlas med Medelålderspoäng (MP) som utdelas vid all form av verksamhet som skulle korrespondera bättre med föräldragenerationen än med den omgivande studentpopulationen här i Ryd.

Igår lagade jag och Vargen hemgjord noquis (som gnocchi, fast vi lärde oss uppskatta denna delikata potatispasta i Argentina, så vi kör på den spanska vokabulären) med räksås på egen buljong. Luften var så tät av ångande räkskal och MP att man knappt kunde se handen framför sig.

Åsikter och tolkning lämnar jag därhän just nu. Jag bara räknar.

1 kommentar:

Anonym sa...

För en nordbo är vintern är en definitiv nödvändighet. Mörker, kyla, slask, oformliga våta fula kläder är den katharsis som gör att vi till fullo kan uppskatta sommaren. Vi lever i symbios med vädret. Om du bara visste hur lyckligt lottad du är som får uppleva detta, år efter år. Men det är ju klart, vintern kunde ju vara lite kortare...
P. (lidandes i solskenet!)